Seks strake for Klæbo – Halfvarsson tar selvkritikk

Johannes Høsflot Klæbo tok sin sjette strake etappeseier i Tour de Ski da han vant lørdagens klassiske fellesstart i Val di Fiemme. Han var suveren på oppløpet og vant foran Pål Golberg og italienske Francesco de Fabiani.
– Jeg hadde kanskje forventet litt mer fart her i dag, men vi så at det ble mange samlet, og da var det bare å være i riktig posisjon i siste halvdel, sier Klæbo til NRK etterpå.
Overfor TV 3 påpeker han at han kanskje hadde ventet mer av særlig én konkurrent:
– Jeg er overrasket over at ikke Calle Halfvarsson prøvde mer. Han så sterk ut og hadde spikerfeste opp bakkene.
En selvkritisk svenske innrømmer at han burde valgt en annen taktikk i den siste motbakken.
– Det er litt synd at jeg ikke fortsetter å kjøre der, jeg går og tenker at jeg skal ligge i rygg ned siste bakken og ikke gå først, men sett i ettertid, skulle jeg nok ha gått da, sier han til NRK.
På selve oppløpet gjorde Halfvarsson så et sporvalg som NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn karakteriserer som en bom. Også det er Halfvarsson enig i.
– Min plan var at jeg skulle gå i rygg på Klæbo og at jeg skulle få et nytt spurtoppgjør, men så tar Golberg ryggen på Klæbo, og det tvinger meg til å ta en egen vei, og da får jeg dessverre ikke med meg samme fart inn på oppløpet, erkjenner svensken som måtte ta til takke med en femteplass.
Med én etappe igjen, leder Klæbo Tour de Ski 1.02 foran Calle Halfvarsson og 1.14 foran Pål Golberg.

Les hele artikkelen