Sagosen og Kolstad viste muskler – vant 32-27 i storkampen mot Elverum

Kolstad var sterkest i storkampen og vant 32-27 mot Elverum i eliteserien i håndball lørdag. Seieren bringer trønderlaget opp på toppen av tabellen.
Etter en jevnspilt åpning foran om lag 7000 tilskuere i Håkons Hall, grep Kolstad etter hvert tak i kampen. Elverum holdt imidlertid trønderne på en armlengdes avstand, og en sterk avslutning på omgangen gjorde at Kolstad ikke hadde mer enn 16-15-ledelse å gå på til pause.
De rødkledde tok imidlertid vel vare på ledelsen, og Sander Sagosen sto fram for trønderne i en god periode etter sidebyttet. Christian Berges mannskap viste styrke og kjempet til seg en overbevisende seier og to viktige poeng.
Før lørdagens storkamp lå de to lagene like bak serieleder Drammen. Seieren bringer Kolstad opp på foreløpig tabelltopp. Resten av den sjette serierunden spilles søndag.
Kolstad har de siste årene uttrykt en klar ambisjon om å bygge et nytt norsk håndballimperium, og Sagosen, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud har alle gjort overgang til klubben. I 2022/2023-sesongen gjorde Christian Berges lag storeslem med både serie-, NM- og sluttspilltittel.
I sommer ble det imidlertid kjent at den hardtsatsende klubben slet økonomisk, og at flere spillere og ansatte var nødt til å godta et lønnskutt. Situasjonen førte blant annet til at islandske Janus Smarason forlot klubben. Mesterligaplassen fikk Kolstad imidlertid beholde. (NTB)