Særforbund ber IOC slippe til russere i Paris-OL

Les hele artikkelen

Russland-spørsmålet er fortsatt ikke avklart foran neste års sommer-OL. Nå ber internasjonale særforbund om at det blir gjort så raskt som mulig.
Det kom fra under et toppmøte i hovedkvarteret til Den internasjonale olympiske komité (IOC) i sveitsiske Lausanne tirsdag. Representanter fra en rekke særforbund for sommeridretter deltok.
På agendaen var blant annet russisk og belarusisk deltakelse i Paris-lekene. Fra flere av særforbundene ble IOC bedt om å tillate enkeltutøvere fra Russland og Belarus å kunne stille under nøytralt flagg.
Samtidig ble IOC-president Thomas Bach oppfordret til å komme med en avklaring «så fort som mulig». Bach ledet tirsdagens møte.
Tidligere i år anbefalte IOC at russiske og belarusiske utøvere kan hentes inn i varmen igjen under strenge nøytralitetsprinsipper. De lot det være opp til hvert enkelt særforbund å ta avgjørelsen i idretten de styrer internasjonalt.
I september besluttet Den internasjonale paralympiske komité (IPC) at russiske og belarusiske utøvere kan delta som nøytrale i neste års Paralympics.
Russland og Belarus har allerede mistet flere kvalifiseringsmuligheter på grunn av sanksjonene for krigføringen i Ukraina. (NTB)