Ruud utklasset i Monte-Carlo – Tsitsipas tok til tårene

Les hele artikkelen

Casper Ruud kom til kort i finalen av Masters-turneringen i Monte-Carlo. Stefanos Tsitsipas vant kampen 6–1, 6–4.
– Det har vært veldig vanskelig å komme tilbake til å vinne turneringer. Det føles fantastisk, sier Tsitsipas i et TV 2-sendt intervju.
Grekeren tok til tårene etter triumfen. Han takket familien, vennene, støtteapparatet og alle som hadde hjulpet ham.
– Du er en fantastisk spiller, spesielt på grus her i Monte-Carlo. Gratulerer til teamet ditt og deg, sier Ruud i talen under seremonien, samtidig som han takker Fyrst Albert II av Monaco.
«Skjebnen belønner de fryktløse», skrev vinneren på et kamera etter kampen. Det var fokus kvelden før. Og han gikk ut i 100.
For Ruud var sjanseløs i det første settet og tapte hele 1–6 mot den jevngamle grekeren. Nordmannen hevet spillet betraktelig i det andre settet. Da stod kampen og vippet.
Ruud fikk tre muligheter til å bryte på stillingen 3–3, men klarte ikke å vippe kampen over i sitt spor. På stillingen 5–4 brøt Tsitsipas Ruud – og avgjorde matchen.
– Beklager at jeg ikke kunne gi dere en god forestilling i dag, sa Ruud med adresse til tilskuerne.
Det er tredje gang Tsitsipas vinner i Monte-Carlo. Tsitsipas vant også i 2021 og 2022.
Ruud tok seg til finalen etter å ha slått verdensener Novak Djokovic i semifinalen. Snarøya-gutten har vært i seks finaler på Masters-nivå eller høyere, men har ennå til gode å vinne.
PS! Casper Ruud klatrer fra 10.- til 6.-plass på verdensrankingen etter Masters-turneringen i Monte-Carlo. Tirsdag spiller han ATP 500-turnering i Barcelona, der det er ventet at Rafael Nadal gjør comeback etter skade.