Ruud møter danske Rune i kvartfinalen

Les hele artikkelen

Holger Rune vant en dramatisk og lang kamp mot Francisco Crundolo, og dermed er det klart at dansken møter Casper Ruud i kvartfinalen i Roland Garros.
Hele fem sett måtte til for at Rune skulle ta seg til kvartfinalen. Dansken vant med settsifrene 7-6, 3-6, 6-4, 1-6, 7-6.
Etterpå var Crundolo sint på både dommeren og Rune, etter en situasjon på stillingen 2-1 til dansken i andre sett. Ballen stusset to ganger i grusen før Rune returnere den over nettet. Dommeren så ikke den doble stussen og fikk heller ikke hjelp av Rune. Det endte med at Rune feilaktig fikk en breakball – som han benyttet seg av.
Crundolo mener Holger Rune burde sagt fra om dommerfeilen.
– Jeg skulle ønske at Rune hadde sagt noe i den situasjonen. Det var et viktig øyeblikk, sa han på pressekonferansen, ifølge BT.
Casper Ruud på sin side tok seg videre til kvartfinale etter seier i tre strake sett mot chilenske Nicolas Jarry mandag ettermiddag. Det ble en jevn og tett kamp der Ruud slo Jarry 7-6, 7-5, 7-5.
Nordmannen og dansken møttes også i kvartfinalen i Roland Garros for ett år siden. Da gikk Ruud seirende ut og gikk hele veien til finalen. Sist de to møttes var i semifinalen i Italian Open. Det ble også første gangen Rune slo Ruud.