Ruud klar for kvartfinale i Roland Garros – kan møte Holger Rune

Les hele artikkelen

I en ekstremt jevnspilt kamp, fikk Casper Ruud (24) sin revansje mot chilenske Nicolas Jarry, og er klar for kvartfinale i Roland Garros.
Jarry, som er rangert som nummer 35 i verden, slo nylig Ruud i kvartfinalen i Genève Open. Ruud kunne med det få sin revansje under mandagens 4. runde i Roland Garros.
Nordmannen fikk en drømmestart mot chileneren, etter et svært jevnspilt første sett som endte i tiebreak. Der var Ruud overlegen, og ble førstemann til syv poeng med god margin. Settet endte 7-6 til Ruud.
Sett to ble også svært jevnt, der Jarry tok kontroll fra start, men Ruud klarte å kjempe seg inn igjen. På stillingen 5-5 så det ut til å gå mot et nytt tiebreak, men så brøt Ruud serven til chileneren, før han servet hjem settet til 7-5.
Med doblet ledelse kunne Ruud sikre seieren allerede i tredje sett – noe han igjen gjorde på lignende vis, med et servebrudd opp til 5-6 før han holdt serve og vant det tredje settet 7-5. Til tross for at Ruud vinner tre av tre sett, var det langt fra enveiskjøring.
Nordmannen er nå klar for kvartfinale i turneringen han var svært nære å vinne i fjor. Da gikk han hele veien til finalen, men måtte se seg slått av tennis-legenden Rafael Nadal.
Danske Holger Rune møter argentinske Francisco Cerundolo mandag ettermiddag. Vinneren av kampen møter Ruud i kvartfinalen. Vi kan med andre ord få en ren skandinavisk kvartfinale.
Rune og Ruud møttes også i kvartfinalen i turneringen i fjor, som vant etter fire sett.