Ruud en av fire norske i mennenes VM-finale i slopestyle – kvinnene må vente

Birk Ruud vant sitt kvalifiseringsheat i slopestyle i fristil-VM og er finaleklar sammen med Sebastian Schjerve, Christian Nummedal og Tormod Frostad.
Ruud gjorde et middels første forsøk før han klemte til med triks som ga poengsummen 91,5 i det andre. Det holdt til klar seier i det første heatet.
I heat to kom Schjerve på 2.-plass med 90 poeng, like bak sveitseren Andri Ragettli. Nummedal og Frostad tok seg også videre til finale med 6.-plass i hvert sitt heat.
Ruud tok VM-sølv i slopestyle i 2019 og er blant gullfavorittene i årets mesterskap. 16 menn er klare for tirsdagens finale.
VM i Georgia har vært mye preget av vind, men mennenes slopestylekvalifisering kunne søndag arrangeres etter å ha blitt avlyst lørdag.
Kvinnenes kvalifisering ble avlyst også søndag. Den er omberammet til mandag. Da skal Johanne Killi og Sandra Eie i aksjon. Også kvinnefinalen skal avvikles tirsdag.
Kvinnenes slopestylekvalifisering, som skulle vært eneste snowboardøvelse i VM søndag, ble også tatt av vinden og utsatt til mandag. Der er Hanne Eilertsen og Bettina Roll norske deltakere.
Mons Røisland og Marcus Kleveland har kvalifisert seg til mennenes slopestylefinale i snowboard. Begge finalene skal etter planen avvikles mandag.
(©NTB)

Les hele artikkelen