Røiseland tok sesongens første seier: – Nesten ikke til å tro

Norge stilte med bare tre damer på start på sprinten i Nove Mesto, men dette ble likevel en rød, hvit og blå dag. Marte Olsbu Røiseland skjøt feilfritt og tok sesongens første seier etter at hele sommeren og høsten røk til sykdom.
– For noen gleder du har gitt oss, og nå får vi oppleve en ny glede. Hun er ikke i sin beste fysiske form, men det er ikke så rart etter den sommeren og høsten hun hadde. Nå er hun tilbake, kommenterte Andreas Stabrun Smith på NRKs radiosending.
Røiseland følte seg naturligvis veldig bra etter seieren.
– Det er nesten ett år siden jeg vant verdenscup sist. I år har vært litt av en sesong og man vet aldri når man har vunnet sitt siste verdenscuprenn. Det føles skikkelig godt å kunne ta den her i dag, sier Røiseland til NRK.
Men det var ikke bare Røiseland som imponerte i dag. Ingrid Tandrevold har bevart superformen fra VM og gikk raskest i løypa og tok andreplassen til tross for én bom.
– For en skyting av de norske. Det er dobbelt norsk på gang. Det er nesten ikke til å tro, kommenterte Stabrun Smith da Tandrevold skjøt fullt på siste skyting.
Tandrevold har brukt pausen etter VM til å la seg inspirere av langrennsløperne under VM i Planica.
– I dag tenkte jeg at jeg var forbildet mitt Simen Hegstad Krüger for da går jeg godt teknisk. Jeg har en tendens til å mase litt i løypa, så jeg prøvde å leke Simen i dag. Vet ikke om det funka, men kanskje litt, smiler Tandrevold.
Det er skiskytterkvinnenes første seier denne sesongen.
– Vi har bladd i våre bøker og funnet ut av at har vunnet verdenscupseier hver sesong siden Nagano i 1998. Vi var litt redd for at det skulle ryke nå, men det går mot seier i dag, slo NRK-kommentatoren fast.
Knotten skjøt også to fulle hus, men er over minuttet bak Røiseland og endte på 15. plass.

Les hele artikkelen