Røiseland sjokkert over egen form: – Helt koko

– Det var et stort steg opp fra sprinten. Helt koko!
Det sier Marte Olsbu Røiseland til NRK etter å ha blitt Norges beste på lørdagens jaktstart – i bare sitt andre renn tilbake etter sykdomsplagene.
Røiseland gikk seg opp hele åtte plasser etter å ha blitt nummer 16 på torsdagens sprint. Men i Pokljkuka lørdag traff hun på 19 av 20 skudd og ble nummer åtte, 51 sekunder bak suverene Elvira Öberg.
– Det var veldig gøy å gå jaktstart igjen. Jeg elsker jaktstart. Det var bare å angripe og gå på, og jeg følte meg mye bedre i dag enn på sprinten, sier Røiseland til NRK.
Det så imidlertid lenge ut til at Ingrid Landmark Tandrevold skulle bli Norges beste.
Hun hadde levert et kanonløp, gikk inn til siste skyting med 15 treff og var for alvor med i pallkampen. Men så gikk det galt.
Den nyforlovede skiskytteren startet den siste skytingen med to bom, og da hjalp det ikke at hun traff på de tre neste. Kampen om en pallplass var over.
– Akkurat nå er jeg veldig irritert på meg selv. Frem til siste skyting var det et veldig godt løp, sier Tandrevold til NRK.
I videovinduet under kan du se hvor det gikk galt for Tandrevold.
Hun hadde det beste utgangspunktet av de norske, og startet lørdagens jaktstart på 9. plass. Hun endte som nummer 9, ti sekunder bak Røiseland og i overkant av minuttet bak Öberg.
Svensken var nesten like suveren på jaktstarten som på torsdagens sprint og passerte målstreken i ensom majestet. Hun traff på 20 av 20 skudd og vant til slutt med 17.6 sekunder ned til Dorothea Wierer.
Ragnhild Femsteinevik endte på en 25. plass, Karoline Knotten ble nummer 36 og Emilie Kalkenberg kom på 46. plass.