Robert Johansson reagerer på landslagsvraking: – Ikke forberedt

Les hele artikkelen

Robert Johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong.
– Jeg var ikke veldig forberedt på den beskjeden, sier Johansson til NRK.
Han ble kalt inn til et møte med landslagstrener Alexander Stöckl og forteller at han ble tom for ord da østerrikeren delte det nedslående budskapet.
– Akkurat der og da var det ganske vanskelig å komme med noe særlig. Det var det jeg sa til dem også. Jeg måtte prøve å prosessere det på egen hånd, sier Johansson.
Landslagstrener Alexander Stöckl sier på en digital pressekonferanse at reduseringen fra åtte til seks herrehoppere slik:
– Vi ønsker å ha en bedre kvalitet med de utøverne som er på laget og samtidig tilpasse oss det som kommer fra Det internasjonale skiforbundet (FIS), fra maks seks utøvere per nasjon til fem utøvere, sier Stöckl.
Til NRK sier Stöckl:
– Jeg tror det trigger ham bra at han ikke er med på landslaget og jeg tror han tar en del motivasjon fra det og skal bevise oss at vi tok feil.
Johansson forteller at opplegget ikke er spikret ennå, men har som mål å være i toppform når vinteren kommer.
– Det vekker villdyret i meg personlig, sier han.
Inn i landslaget på herresiden kommer Kristoffer Eriksen Sundal. Koll-hopperen Eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. Han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under Planica-VM.
Daniel André Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann André Forfang og Bendik Jakobsen Heggli får dermed fornyet tillit.
På kvinnesiden består neste års landslag av Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Maria Kvandal, Ingvild Midtskogen og Kjersti Græsli. De to sistnevnte er nye.