Regjeringen fornøyd med EU-nei til gummigranulat

Les hele artikkelen

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) er glad for forbudet mot gummigranulat og mener overgangsperioden på åtte år er nok. NFF fortviler.
– Det er helt nødvendig å regulere dette, for vi vet nå mye mer om plastforurensning enn vi gjorde for ti år siden. Gummigranulat er den nest største kilden til mikroplastforurensning vi har, sier Espen Barth Eide til NTB om forbudet som ble kjent torsdag.
EU-kommisjonens lovforslag som ble stemt fram av Reach-komiteen, er ikke helt avklart ennå. EUs medlemsland i ministerrådet og EU-parlamentet har tre måneder på seg til å komme med innvendinger dersom de vil endre beslutningen.
Forbudet betyr en stor omveltning for norsk fotball. Norges Fotballforbund (NFF) estimerer at det er rundt 1900 kunstgressbaner i Norge med plastholdig fyll.
– Vi skjønner også at det er utfordrende for fotballen. For moderne kunstgressbaner har gummi vært det beste alternativet. Vi er også glad for at vi har fått en god tidshorisont så man har tid til å tilpasse seg, sier Eide. (NTB)