Porto avgjorde pÄ overtid mot Arsenal

Det sÄ lenge ut til Ä ende mÄllÞst i Ättendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter pÄ overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmÄlet pÄ vakkert vis.
Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme pÄ Estadio do Dragao.
SeiersmÄlet pÄ overtid mÄ ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig Äpning pÄ kampen, fikk han to gigantiske muligheter til Ä sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.
Brasilianeren klarte pÄ mirakulÞst vis Ä sette ballen utenfor fra fÄ meter ved begge anledninger.
Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i fÞrsteomgang, og hadde mange dÞdballer. Likevel slet de med Ä omsette det i store sjanser.
Dermed var det mÄllÞst til pause.
Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.
Porto har vist seg svÊrt gjerrig pÄ eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mÄl pÄ fem kamper fÞr kveldens kamp.
Det var tydelig ogsÄ onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt Ä score pÄ.
Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med Ä skape det helt store.
Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjĂžrnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.
– Det var en perfekt gjennomfĂžrt fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef StĂ„le Solbakken i TV2-studio etter kampen.
Arsenal, som er i Ättendelsfinalene av Mesterligaen for fÞrste gang siden 2017, mÄ dermed vinne i returoppgjÞret i London 12. mars for Ä avansere til kvartfinalene.
I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den Ă„ttendedelsfinalen.
Leo ØstigÄrd satt pÄ benken hele kampen for Napoli.