PGA og LIV enige om rammeverket for felles selskap

PGA-touren og LIV Golf vil opprette et amerikansk datterselskap som skal administrere golftourenes kommersielle investeringer og verdier, skriver Reuters.
Reuters har fått innsyn i rammeverket for avtalen mellom PGA og LIV og det nye selskapet. Der kommer det blant annet fram at Yasir Al-Rumayyan, som styrer Saudi-Arabias statlige investeringsfond, PIF, blir styreleder for selskapet, mens PGA-toursjefen Jay Monahan blir administrerende direktør.
Selskapet vil registreres som et datterselskap av PGA, og i rammeverket heter det at PGA-touren skal ha en permanent, kontrollerende andel av selskapets styre, uavhengig av størrelsen på den saudiarabiske investeringen.
PGA-touren, europatouren og den rivaliserende LIV-touren har stått i en bitter strid som splittet golfsporten, men ble tidligere denne måneden enige om å slå seg sammen og danne én felles kommersiell enhet.
Rammeavtalen man nå er kommet til enighet om, innebærer at alle rettslige prosesser mellom partene er avsluttet, ifølge Reuters. (NTB)

Les hele artikkelen