PGA og LIV enige om rammeverket for felles selskap

Les hele artikkelen

PGA-touren og LIV Golf vil opprette et amerikansk datterselskap som skal administrere golftourenes kommersielle investeringer og verdier, skriver Reuters.
Reuters har fått innsyn i rammeverket for avtalen mellom PGA og LIV og det nye selskapet. Der kommer det blant annet fram at Yasir Al-Rumayyan, som styrer Saudi-Arabias statlige investeringsfond, PIF, blir styreleder for selskapet, mens PGA-toursjefen Jay Monahan blir administrerende direktør.
Selskapet vil registreres som et datterselskap av PGA, og i rammeverket heter det at PGA-touren skal ha en permanent, kontrollerende andel av selskapets styre, uavhengig av størrelsen på den saudiarabiske investeringen.
PGA-touren, europatouren og den rivaliserende LIV-touren har stått i en bitter strid som splittet golfsporten, men ble tidligere denne måneden enige om å slå seg sammen og danne én felles kommersiell enhet.
Rammeavtalen man nå er kommet til enighet om, innebærer at alle rettslige prosesser mellom partene er avsluttet, ifølge Reuters. (NTB)