Pettersen reddet Vålerenga: – Så sjukt deilig

Keeper Guro Pettersen ble helten da Vålerenga avanserte fra første kvalifiseringsrunde til mesterligaen på bekostning av Celtic lørdag kveld. Det sto 1-1 ved full tid, 2-2 etter ekstraomgangene – og i straffesparkkonkurransen scoret Pettersen selv før hun reddet en Celtic-straffe.
– Det er så sjukt deilig. Det går nesten ikke an å beskrive det. Det er noe vi har drømt om så lenge, sier Pettersen til NRK.
At hun selv traff på sitt straffespark, takker hun sommerens VM-forberedelser for.
– Jeg har vært på fire teams-møter om hvordan jeg skulle gjøre det, så jeg visste akkurat hvordan jeg skulle gjøre det, sier hun med et smil.
Da avgjørelsen falt, hadde det først vært utvist en enorm treffsikkerhet i straffekonkurransen. Samtlige elleve Vålerenga-spillere hadde scoret på hvert sitt straffespark før Pettersen stoppet Celtics ellevte forsøk. Det var til slutt gjestene keeper, Kelsey Daugherty, som feilet fra krittmerket.
Dermed lever mesterligadrømmen for Vålerenga, stikk i strid med hva det så ut til rett før slutt i ekstraomgangene.
Med fire minutter igjen å spille gjorde Jennifer Smith 2-1 for Cetic, og det virket kjørt for hjemmelaget. Men to minutter på overtid av andre ekstraomgang ble Vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen Elise Thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen.
Det var Olaug Tvedten som scoret Vålerengas første mål i kampen allerede etter fem minutter. Bare fire minutter senere utlignet Celtic ved Katherine Loferski.