Paris-OL bryter eget løfte – ber om fire millioner plastflasker til utøverne

Les hele artikkelen

OL-arrangørene i Paris hadde lovet å kutte i bruken av engangsflasker i plast, men på anmodning fra utøverne søker de om unntak fra det franske forbudet.
Det skriver L’Équipe. Avisen har tilgang på interne dokumenter som viser at OL-arrangøren ber om å få bestille fire millioner drikkeflasker ment for utøvere og dommere.
Siden januar 2021 har det ikke vært lov å servere drikke på plastflasker i offentlige bygninger eller på serveringssteder i Frankrike. Neste års sommerleker i Paris hadde planer om drastiske kutt i plastforbruket sammenlignet med tidligere OL, men bekymringsmeldinger fra utøvere og ulike særforbund setter en brems på ambisjonene.
Det er den tidligere skiskytterstjernen Martin Fourcade som leder utøverkomiteen for Paris-OL.
I et notat skriver den lokale organisasjonskomiteen at det er store betenkeligheter rundt å være uten tilgang på uåpnede flasker. Der blir det pekt på at slike flasker «bare kan lages av plast».
Derfor søker OL-arrangørene om å få unntak fra det franske regelverket. De mener det vil redusere risikoen for forurenset drikke og garantere større integritet rundt antidopingkontrollene.
Ifølge L’Équipe blir det lagt opp til servering av omtrent 18 millioner kalde drikker i Paris-OL, hvorav tre fjerdedeler er i engangsemballasje.
(©NTB)