Pallen glapp for frustrert Tandrevold – bannet høyt

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt strålende, men mistet muligheten til å ta sesongens første verdenscupseier på det aller siste skuddet.
Det endte til slutt med en syvende plass på kvinnenes normaldistanse i Ruhpolding torsdag.
– Nå er jeg ikke i mitt beste humør, det avslører jeg blankt, sa en skuffa Tandrevold til NRK etter målgang.
– Akkurat da jeg så at den siste blinken ikke gikk ned skal jeg innrømme at jeg sa de styggeste ordene jeg har sagt på TV, forteller hun videre.
Tandrevold tok en andreplass på distansen i sesongåpningen i Kontiolahti, og var tydelig ute etter å forbedre det resultatet.
På siste skyting skjøt Tandrevold for seieren, men på det aller siste skuddet kom dagens første og eneste bom.
– Hun kikker mot blinken, er det sant? Men dessverre er det det. Det blir kostbart, for hun er bak Dorothea Wierer ut fra siste skyting, kommenterte NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.
– Det kan ha vært en verdenscupseier som røk for Ingrid Tandrevold på siste skyting, la han til.
Det var frustrerende for Tandrevold.
– Hva skjedde på det aller siste skuddet? Det ble ihvertfall en bom da. Jeg er kanskje et millisekund for tidlig ute på avtrekkeren og litt utålmodig. Jeg vet hva som skjer, men jeg klarer å gjøre feil likevel, sier Tandrevold til NRK.
Lisa Vittozzi skjøt fullt hus, og gikk inn til sin første seier siden 2019. Den franske duoen Lou Jeanmonnot og Julia Simon flankerte italieneren på pallen.
Røiseland klarte seg også med bare ett tilleggsminutt, men farten i sporet var ikke helt god nok til å hamle opp med de aller beste. Hun havnet på en åttendeplass.

Les hele artikkelen