Overfallsdom mot tysk fotballstjerne opphevet – saken blir gjenåpnet

Les hele artikkelen

En tysk domstol har opphevet voldsdommen mot den tyske verdensmesteren i fotball Jerome Boateng. Dermed må saken gjenåpnes og behandles på nytt.
En rekke tyske medier, blant dem Welt og Bild, omtaler torsdag beslutningen om å sette til side dommen mot Boateng. Begge parter i saken har vunnet frem med sine anker.
Den tidligere tyske landslagsstjernen ble i første rettsinstans dømt for overfall på sin ekskjæreste av en domstol i München. Boateng, som vant VM med Tyskland i 2014, måtte således betale ekspartneren drøyt 18 millioner kroner i september 2021.
I oktober i fjor var ankesaken oppe, og også der ble Boateng dømt for å ha utøvd vold mot sin daværende kjæreste på en ferie i Karibia i 2018. Fotballspilleren har hele tiden nektet straffskyld.
Påtalemyndigheten la i retten ned påstand om en betinget fengselsdom på halvannet år samt en bot på 1,5 millioner euro for grov kroppsskade og fornærmelse for Boateng. Fotballspillerens advokater krevde på sin side frifinnelse og anklaget ekssamboeren hans for å ha forklart seg falskt.
Nå har en nasjonal domstol i Tyskland kommet til at saken må behandles på nytt. Den sendes i så måte i retur til den regionale rettsinstansen i München.
Boatengs advokat Leonard Walischewski har tidligere bedt om at dommen fra oktober i fjor skulle oppheves.
– Prosessen var sjokkerende urettferdig. Den tiltalte Boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa han.
Videre hevdet Walischewski at Boatengs «rett til en rettferdig rettergang ble krenket».
Også statsadvokatembetet anket dommen fra oktober i fjor som følge av at det ville ha Boateng straffet for grov kroppsskade. Dersom retten hadde samtykket i det, ville fotballspilleren fått en enda strengere straff.
Boateng spilte store deler av karrieren i Bayern München. I 2021 gikk han til franske Lyon, men forsvarsspilleren står nå uten klubb. (NTB)