Østigård og Napoli med historisk Serie A-seier

Endelig kunne Leo Skiri Østigårds Napoli juble over deres første Serie A-tittel på 33 år etter de spilte uavgjort borte mot Udinese torsdag.
Sist Napoli løftet seriepokalen var fotball-legenden Diego Maradona på laget. I 2023 er en nordmann med i troppen, selv om han satt på benken torsdag. Han er den første norske seriemesteren i Italia siden Per Bredesen tok seieren med Milan i 1957.
Sandi Lovric sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse, men knappe ti minutter ut i andre omgang utlignet Napolis Victor Osimhen. Kampen endte 1–1.
Napoli trengte kun ett poeng fra kveldens kamp for å sikre serietittelen med fem runder igjen. De blåkledde har vært suverene store deler av sesongen og det er hele 15 poeng ned til Lazio, som ligger på andreplass.
Kampen om andreplassen er derimot jevn. Få poeng skiller mellom syvendeplass og andreplass.