Ødegaard med tabbe og perlescoring i ellevill kamp

– Det var en sjokkstart av Arsenal. Jeg kan ikke forklare det, det er hull i hodet, sier fotballekspert i Viaplay og tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg.
For allerede etter 30 sekunder ordnet Carlos Alcaraz 1–0 til Southampton mot ligalederen. Han fikk servert ballen etter en fæl feilpasning fra keeper Aaron Ramsdale, og argentineren banket ballen sikkert i nettet.
14 minutter senere smalt det igjen. Martin Ødegaard spilte bort ballen på midtbanen, og Southampton angrep hurtig. En smart gjennombruddspasning fant den tidligere Arsenal-helten Theo Walcott, som økte til 2–0.
Like etter reduserte Gabriel Martinelli og opphentingen var i gang. Ødegaard ropte på straffe etter en duell med landsmann Mohamed Elyounoussi i gjestenes felt, men ble ikke hørt.
Før pause oppsto en spesiell situasjon. Jan Bednarek falt stygt etter en hodeduell og måtte ha medisinsk hjelp. Bednarek fikk beskjed om at han måtte bytte, men nektet det.
Han ristet på hodet og slo ut med armene, tydelig sint, men ble til slutt erstattet av Duje Caleta-Car.
Han ble viktig for gjestene. For mens Bednarek inntok en aktiv rolle på sidelinjen og manet lagkameratene til kamp, økte erstatteren hans til 3–1 midtveis i andre omgang.
Ødegaard tente håp om poeng med en perlescoring, der han curlet ballen presist i lengste hjørne noen minutter før slitt. Det kokte på Emirates Stadium, og like etter utlignet Bukayo Saka til 3-3.
Med uavgjort er Arsenal nå fem poeng foran serietoer Manchester City, men med to kamper flere spilt.