Nytt Carlsen-nei: – Ingen sjanse for at jeg gjør det

Les hele artikkelen

Med hvite brikker måtte Magnus Carlsen forsvare seg til remis mot indiske Dommaraju Gukesh i onsdagens parti i verdenscupen. Det holdt til plass i semifinalen.
Dermed er han veldig nær å kvalifisere seg for neste kandidatturnering, men overfor Chess24 gjorde han det klart at han ikke akter å stille der.
– Under dagens format er det absolutt ingen sjanse for at jeg gjør det. Alle bør gå ut fra at jeg ikke stiller, og at de andre semifinalistene (i verdenscupen) dermed er kvalifisert, sa han.
Carlsen ga fra seg tittelen da han avslo å spille en ny VM-kamp i fjor, og han tenker altså også å si nei til å delta i kandidatturneringen.
Etter tirsdagens seier med svarte brikker holdt det med remis for Carlsen. Det ble spilt veldig forsiktig, og det var ingen avbytter av offiserer før etter det 21. trekket. En tabbe rett før det fikk nordmannen på defensiven.
Carlsen møter hjemmefavoritten Nijat Abasov fra Aserbajdsjan i semifinalen. 28-årige Abasov slo ut en annen indisk spiller, Santosh Vidit, i kvartfinalen.(NTB)