Norge reiste seg etter «krisestart» – tangering av sin største seier i håndball-EM

Les hele artikkelen

Norge åpnet håndball-EM i Tyskland med å knuse Polen 32-21. Det er tangering av de norske håndballherrene sin største seier i EM-historien.
Sander Sagosen ble Norges toppscorer med seks mål i Berlin.
– Deilig å få en sånn start på mesterskapet, sier Sagosen til NRK.
Dette er fjerde gang Norge vinner med 11 mål i en EM-kamp. Hadde det ikke vært for Polens redusering fem sekunder før slutt, ville det blitt ny rekord for Norge.
– Når man får høre det i etterkant, så er det klart vi skulle hatt den rekorden. Vi får ta den neste gang, sier Magnus Abelvik Rød til NRK.
Norge hadde vunnet syv strake kamper mot Polen, men i jakten på den åttende ble langt fra en drømmestart for Jonas Willes menn.
Fire minutter ut i kampen hadde Norge fremdeles ikke scoret, og lå under 0-3.
– Kristestart av Norge, sa NRK-ekspert Håvard Tvedten.
– Vi gjorde noen dumme feil og fikk kontringer mot oss. Det er et bra lag vi møter. Det er knallhardt i EM, sier den norske assistenttreneren Martin Boquist til NRK.
Norge slo imidlertid raskt tilbake til 3-3, før de begynte å dra ifra. Til pause sto det 15-10, og til slutt ble det altså 32-21 til Norge.
Neste kamp for Norge er mot Færøyene lørdag, før Slovenia venter to dager etter. De to beste lagene i puljen går videre til hovedrunden.