Norge nummer fire i superlagkonkurransen i Wisla – Wellinger med utrolig bakkerekord

Les hele artikkelen

Det norske laget hoppet ned til en fjerdeplass i superlagkonkurransen i polske Wisla lørdag. Andreas Wellinger fløy ned til ny bakkerekord i rennet.
I superlagkonkurranser stiller hver nasjon med to hoppere som skal gjennom maksimalt tre omganger.
Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang utgjorde det norske laget, og de leverte en ny konkurranse der det norske flagget uteble fra topplasseringene.
Det skjedde til tross for en god start. Granerud var nest best av samtlige i førstehoppet hvor han landet på 134 meter, og Forfang var bare to meter kortere.
Det holdt til norsk andreplass etter første omgang, men den norske duoen raste på resultatlisten i andreomgangen da Granerud var sen på hoppkanten og landet på 119 meter.
Norge var på fjerdeplassen før finaleomgangen, men der ble det mer av det samme, og den norske duoen endte 26,2 poeng bak pallen.
Slovenerne var utilnærmelige og vant konkurransen overlegent. Østerrike og Tyskland tok de neste pallplassene, men begge var over 40 poeng bak.
Andreas Wellinger klinket til med utrolige 144,5 meter i andrehoppet lørdag. Tyskeren holdt seg på beina og slo Stefan Krafts bakkerekord med fem og en halv meter.
13 lag stilte til start til konkurransen lørdag. Tolv lag ble med videre til andre omgang, mens åtte lag deltok i den avsluttende tredje omgangen.
Norge har slitt stort med prestasjonene denne sesongen. Hopphelgen i Wisla er den første etter hoppuka.
Lørdagens renn var det første i en nyetablert polsk hoppuke som varer fram til 21. januar.
(NTB)