NIF har nedsatt gruppe som skal utrede IOC-problematikk

Les hele artikkelen

Diskusjonen rundt Den internasjonale olympiske komités innflytelse i norsk idrett har skapt overskrifter den siste uken, spesielt etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt et omstridt innlegg undet et møte med IOC.
Flere er kritiske til at de norske IOC-medlemmene Jacobsen og Kristin Kloster Aasen også sitter i styret til Norges Idrettsforbund. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mener dobbeltrollen er svært problematisk fordi IOCs verdier ikke alltid samsvarer med interessene til norsk idrett.
Nå har Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt en gruppe som skal utrede samorganiseringen av forbundets styre og Norges olympiske komité.
Torsdag skrev NRK at NIF ikke hadde fulgt opp eget vedtak, da de ennå ikke hadde nedsatt en ressursgruppe for å utrede den nåværende samorganiseringen mellom Norges olympiske komité (NOK) og Norges idrettsforbund (NIF).
Nå er det klart at 2. visepresident Sondre Sande Gullord får med seg Mona Adolfsen (Norges Skøyteforbund), Reinart Aarseth (Nordland Idrettskrets), Espen Lund (Norges Kickboxingforbund) og én representant fra NIFs utøverkomité. Sistnevnte velger selv hvem som skal representere dem.
Gruppen starter arbeidet umiddelbart og vil legge frem en rapport under idrettsstyrets møte 25. april.
Torsdag ga idrettspresident Berit Kjøll uttrykk for at hun er fornøyd med fremdriften i prosessen. Saken skal behandles på Idrettstinget til våren.