Nekter å spille før presidenten blir fjernet

Les hele artikkelen

Det spanske fotballandslaget for kvinner sier i en felles uttalelse at de ikke kommer til å spille kamper før Luis Rubiales fjernes som forbundspresident.
Det er nyhetsbyrået Reuters som melder at landslaget har gått til det drastiske skritt fredag kveld. I en uttalelse gjengitt av Marca slår hovedpersonen Jennifer Hermoso hardt tilbake mot Rubiales og forbundet.
«Jeg ønsker å presisere at jeg ikke på noe tidspunkt samtykket til kysset han ga meg. Jeg tolererer ikke at mitt ord blir stilt spørsmål ved, og langt mindre at det blir funnet opp ord som jeg ikke har sagt», tordner Hermoso.
Nå kommer Norges landslagsstjerne, Ada Hegerberg, med støtte til de spanske landslagsspillerne på sosiale medier.
– Hvis du ikke ser problemet, så er du en del av det. Tankene mine går til spillerne som skulle ha feiret, og til de som valgte å bli hjemme. Det er nok, skriver Hegerberg,
Kritikken har haglet som følge av oppførselen til Rubiales i etterkant av VM-finalen mellom Spania og England. De spanske fotballkvinnene vant 1-0.
Den mest omtalte episoden skjedde på scenen da de spanske fotballkvinnene skulle få sine gullmedaljer etter seieren over England.
Rubiales klemte alle Spanias spillere, men kysset i tillegg Hermoso på munnen etter å ha omfavnet henne og kysset henne på kinnet. Det har skapt en voldsomt opphetet debatt og stadig flere har kastet seg på kritikken.
46-åringen gikk offentlig ut og beklaget episoden mandag, men kritikken avtok ikke av den grunn. Fredag meldte regjeringen at de tar Rubiales til idrettsdomstolen. Det kan føre til suspensjon og at han mister vervet.
(NTB)