Nedrykkstruede Leeds sparket fotballdirektĂžren

Les hele artikkelen

Victor Orta er ferdig som fotballdirektÞr i den nedrykkstruede Premier League-klubben Leeds. Klubben bekrefter beslutningen pÄ egne nettsider tirsdag.
– Jeg er trist over mĂ„ten dette kapittelet avsluttes pĂ„, da Victor har vĂŠrt ansvarlig for noen av de beste Ăžyeblikkene i min tid som eier av Leeds United, og jeg takker ham og hans folk for alt de har gjort i siste seks Ă„rene, sier eier Andrea Radrizzani i en uttalelse.
– Det er imidlertid klart at det er pĂ„ tide Ă„ endre retning, og derfor har vi blitt enige om at Victor skal forlate klubben, legger han til.
Orta kom til Elland Road-klubben sommeren 2017 og bidro til at klubben rykket opp til Premier League i 2020. Han har blant annet hatt ansvaret for Ă„ rekruttere nye spillere og ansatte.
IfÞlge den anerkjente «overgangsguruen» Fabrizio Romano skal ogsÄ trener Javi Garcia vÊre ferdig i klubben. IfÞlge ham skal Sam Allardyce erstatte Garcia frem til slutten av sesongen.
Leeds ligger pÄ plassen over nedrykksstreken i den engelske toppdivisjonen foran de fire siste kampene. Kun mÄlforskjellen skiller dem fra Nottingham Forest pÄ plassen bak. Nestjumbo Everton har kun ett poeng mindre enn Leeds.
Leeds har et vrient kampprogram foran seg. Manchester City (b), Newcastle (h), West Ham (b) og Tottenham (h) gjenstÄr fÞr sesongslutt. (NTB)