Nedrykkstruede Leeds sparket fotballdirektøren

Les hele artikkelen

Victor Orta er ferdig som fotballdirektør i den nedrykkstruede Premier League-klubben Leeds. Klubben bekrefter beslutningen pü egne nettsider tirsdag.
– Jeg er trist over måten dette kapittelet avsluttes på, da Victor har vært ansvarlig for noen av de beste øyeblikkene i min tid som eier av Leeds United, og jeg takker ham og hans folk for alt de har gjort i siste seks årene, sier eier Andrea Radrizzani i en uttalelse.
– Det er imidlertid klart at det er på tide å endre retning, og derfor har vi blitt enige om at Victor skal forlate klubben, legger han til.
Orta kom til Elland Road-klubben sommeren 2017 og bidro til at klubben rykket opp til Premier League i 2020. Han har blant annet hatt ansvaret for ĂĽ rekruttere nye spillere og ansatte.
Ifølge den anerkjente overgangsguruen Fabrizio Romano skal ogsü trener Javi Garcia vÌre ferdig i klubben. Ifølge ham skal Sam Allardyce erstatte Garcia frem til slutten av sesongen.
Leeds ligger pĂĽ plassen over nedrykksstreken i den engelske toppdivisjonen foran de fire siste kampene. Kun mĂĽlforskjellen skiller dem fra Nottingham Forest pĂĽ plassen bak. Nestjumbo Everton har kun ett poeng mindre enn Leeds.
Leeds har et vrient kampprogram foran seg. Manchester City (b), Newcastle (h), West Ham (b) og Tottenham (h) gjenstür før sesongslutt. (NTB)