Nadal videre mot ung brite i Australian Open

Les hele artikkelen

Tennisveteranen Rafael Nadal (36) fikk det tøft mot Jack Draper (21) i åpningskampen i Australian Open, men vant etter at Draper fikk trøbbel med fysikken.
Kampen endte 7-5, 2-6, 6-4, 6-1 i favør spanjolen. Det var Nadals første seier i år.
Nadal er førsteseedet i turneringen, men det var ventet at verdenstoeren ville få problemer mot unge og lovende Draper. Briten slo tilbake og sørget for 1-1 i sett med imponerende tennis. Utover i kampen fikk 21-åringen problemer, som han også har hatt tidligere i karrieren.
Draper måtte også trekke seg fra US Open i fjor.
I flere lange vekslinger endte Draper med å gi opp mot den seige spanjolen som er kjent for aldri å gi seg. Draper fikk flere ganger behandling og massasje i låret mellom settene. Underveis i kampen så det flere ganger ut til at det var Nadal som var 15 år yngre enn Draper.
Draper spilte en god turnering i Adelaide før Australian Open og tok seg helt til semifinalen. På veien dit slo han tre spillere innenfor topp 50 i verden.
Allerede i år har Nadal tapte tresettere mot Alex de Minaur og Cameron Norrie i United Cup. Verdenstoeren har vunnet Australian Open to ganger. Spanjolen har vunnet flest Grand Slam-turneringer noensinne med sine 22 titler.
Mackenzie McDonald venter i andre runde for Nadal. McDonald er rangert som nummer 65 på verdensrankingen. (NTB)