Mer kaos i spansk storritt

Den første uken av treukersrittet Vuelta a Espana har vært preget av en rekke uheldige episoder, som har ført til sterk kritikk.
Etter søndagens krevende fjelletappe, der tidene ble stoppet over to kilometer før mål på grunn av gjørmete veier, ble det igjen trøbbel.
Som følge av kraftig regnvær, lyn og torden måtte et av flyene som skulle frakte sykkelstjernene til byen Valladolid omdirigeres.
Uværet gjorde det umulig å lande i Valladolid, hvilket førte til at rytterne i stedet endte i Madrid. Derfra ventet en lang busstur, som igjen medførte at en stor del av deltakerne ikke ankom sine hotell før ved 03-tiden natt til mandag.
– Vi ankom hotellet klokken 03.15. Ingen mat før da. I en tid hvor vi veier hvert gram og gjør alt for å gjøre oss klare, er ikke dette noe løft for moralen, skriver den belgiske Trek-rytteren Edward Theuns på X/Twitter.
Det var ifølge dansk TV 2 sju lag som ble rammet av flytrøbbel. Sammenlagtfavorittene Primoz Roglic, Remco Evenepoel og Jonas Vingegaard skal ikke ha blitt rammet av flykaoset.
(NTB/NRK)

Les hele artikkelen