Marerittstart for Hovland i U.S. Open

Les hele artikkelen

Viktor Hovland har kommet virkelig skjevt ut på den første runden i majorturneringen U.S. Open.
Etter en par på rundens første hull, slo Hovland seg ut i trøbbel med utslaget på nordmannens andre hull. Nordmannen klarte å slå seg fremover, men endte da opp helt inne ved en kant og måtte melde ballen uspillbar. Dermed endte han opp med en dobbeltbogey, før han fortsatte med en bogey på det neste hullet.
Hovland startet runden på hull ti og da han kom til hull 14 fortsatte problemene. Fra greenbunkeren fikk han akkurat ballen opp på greenen, men ikke nok til å unngå at den trillet ned igjen. På det andre forsøket ble ballen liggende på greenen, men Hovland misset putten og måtte konstatere nok en dobbeltbogey.
Dermed var han altså hele fem slag over par etter fem spilte hull. Nordmannen har tidvis bedret spillet sitt i etterkant, men etter 13 spilte hull er han seks slag over par for runden. I skrivende stund er han helt nede på en delt 132. plass, elleve slag bak leder Patrick Cantlay.
U.S. Open er én av fire majorturneringer i golf for menn, ved siden av The Masters, PGA Championship og The Open. Hovland har hatt en rufsete start på året, men fant tilbake til gamletrener Joe Mayo i forkant av PGA Championship i mai og endte der på tredjeplass.