Manchester United-krise etter ny smell

Les hele artikkelen

Manchester United røk på sesongens tredje ligatap da Brighton vant 3–1 på Old Trafford i den engelske eliteserien lørdag. Det er historisk svak start for Manchester United i Premier Leagues drøyt 30 år lange historie.
– Denne er tung. Vi må ta et blikk på oss selv. Vi endret noen ting, men vi er skuffet, sier Manchester United-spiller Christian Eriksen til BBC etter kampen.
Forrige hjemmetap var ett år siden, men nå er det kritisk for Manchester United.
Bare seks poeng har storklubben hentet i årets sesong. Det er blant annet ni poeng opp til ligaleder Manchester City.
Danny Welbeck, Pascal Gross og Joao Pedro ga Brighton en 3-0-ledelse før 20-åringen Hannibal Mejbri scoret de rødkleddes trøstemål lørdag.
1–3 tapet betyr at Manchester United nå er på 12. plass på tabellen.
Det ga en tung start etter landslagsoppholdet og en periode preget av utenomsportslig støy for United-sjef Erik ten Hag.
– Det er vanskelig for oss i denne perioden. Vi har ikke hatt marginene på vår side, men vi vil kjempe oss tilbake. og dersom vi holder sammen, spiller som et lag og holder oss til reglene så vil vi komme tilbake, sier ten Hag til BBC.
Blant annet har United-sjefen nylig havnet i ordkrig med hans egen stjernespiller Jadon Sancho. Deres brasilianske spiller Antony har også blitt anklaget og etterforsket for vold.
Lørdag så ten Hag sine elever gå offensivt til verks mot Brighton, men ineffektivitet og svakt forsvarsspill ødela for vertene.
– Enhver kamp i starten av sesongen er viktig, uansett hvem du spiller mot. Vi fokuserer på kampene våre og den vi spiller vil vi vinne. Men vi har tapt tre allerede, og det må vi endre på, sier Eriksen.
(NRK/NTB)