Ledet til det var 30 meter igjen – så stupte hun i bakken

Les hele artikkelen

Sifan Hassan prøvde i OL i Tokyo seg på trippelen med 1500, 5000 og 10.000 meter. Det endte med to gull og én bronse (1500 meter).
I årets friidretts-VM i Budapest gjør hun et nytt forsøk på trippelen. Tidligere lørdag tok hun seg enkelt videre fra forsøket på 1500 meter og på kveldstid var det klart for finalen på 10.000 meter.
Der så det ut til at det skulle bli gull. Med 300 meter igjen tok hun ledelsen og ut på oppløpet var hun fremdeles først, like foran etiopiske Gudaf Tsegay.
Men så gikk det galt.
– Hva kan jeg si? Det skjedde bare. Jeg følte meg virkelig bra på de siste 200 meterne, men hva kan jeg gjøre, spør Hassan i intervju med NRK.
Gradvis skjente Hassan utover i banen, mens Gidey holdt en mer eller mindre rett linje. To ganger var albuen til Hassan oppe i brystet til Gidey, før hun med rundt 30 meter igjen mistet balansen og stupte i bakken.
– Jeg var veldig sjokkert, sier hun om fallet, og sier videre at hun er veldig skuffet.
Etter målgang jogget Tsegay tilbake igjen for å ta Hassan over målstreken. Der møtte hun en smilende Hassan, som ga en klem til gullvinner Tsegay.
Samtidig kunne man se blodet renne fra albuen til Hassan.
– Hun fikk et ordentlig kutt der, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.
Gullet gikk til Tsegay og det ble en etiopisk festaften med sølv og bronse også til Letesenbet Gidey og Ejgayehu Taye. Hassan kom i mål til en ellevteplass.
Neste løp for Hassan kommer allerede søndag kveld, med semifinale på 1500 meter. Skulle Hassan komme til finalen på både 1500 og 5000 meter, vil det bety seks løp på åtte dager.