Laghopp: Østerriksk seier og norsk femteplass i Polen

Les hele artikkelen

Det norske laget lå på fjerdeplass i Zakopane, 21,2 poeng bak Polen, etter første omgang av laghoppkonkurransen. De lå an til å kjempe om pallplass, men de endte på femteplass.
Norges førstehopper Marius Lindvik fikk litt tunge forhold i andre omgang, og klarte ikke å innfri og endte på 122,5 meter.
– Jeg detter for fort ned. Det er kjedelig. Jeg hadde håpa på noen meter til, sa Lindvik til TV 3.
Like etter imponerte Tysklands Markus Eisenbichler med dagens lengste hopp på 140 meter.
Kristoffer Eriksen Sundal fikk derimot rolige forhold og gjorde opp for sitt svake førstehopp og klinket til i andre omgang med et hopp på 130,5 meter og 127,5 poeng.
Men både Tyskland, Østerrike og Polen fortsatte å levere det ene sterke hoppet etter det andre.
Johann André Forfang leverte et nydelig teknisk hopp fra start til slutt i tredje pulje. Forfangs pene nedslag ble satt ved 135 meter.
– Det er deilig å ha dagen, også er det litt synd at ikke resten av laget har det i dag, sa Forfang til TV 3 etter konkurransen.
Tyske Karl Geiger fortsatte festen med 138 meter, og Norge lå på en femteplass før fjerde og siste pulje skulle sette utfor hoppkanten.
Norges sistemann, Halvor Egner Granerud, har god kontroll og leverer et solid hopp på 132 meter og får 153,8 poeng.
Men det holder ikke til pallplass for de norske herrene.
Det ble en jevn kamp mellom Østerrike og Polen, hvor østerrikerne til slutt kunne juble med ett poengs margin foran hjemmefavoritten. Tyskland ble nummer tre og Slovenia nummer fire.