Kvalifiseringen til skiflygingsrennet i Oberstdorf avlyst

Les hele artikkelen

Utfordrende værforhold satte en stopper for torsdagens kvalifisering til skiflygingsrennet i Oberstdorf. Den blir i stedet gjennomført lørdag.
Det opplyser Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) i en melding, som tidligere torsdag meddelte at sterk vind gjorde at kvalifiseringen ikke kunne gjennomføres som planlagt.
Hopplandslagets utstyrssjef Magnus Brevig forklarte til NTB at det blåste litt for mye i det tyske anlegget. Selve rennet går av stabelen lørdag, og kvalifiseringen blir dermed unnagjort halvannen time før konkurransestart.
Fredag skal det hoppes superlagkonkurranse.
Det har stormet rundt det norske hopplandslaget de siste par ukene. Landslagshopperne har med utøverrepresentant Johann André Forfang i spissen uttalt at de ønsker et nytt lederteam inn mot den kommende VM-sesongen. Sentralt har vært uttalelser om misnøye mot trener Alexander Stöckl.
Landslagssjefen er ikke med resten av hopplandslaget til Oberstdorf.
– Jeg må passe på meg selv. Det har vært mer enn to tøffe uker nå. Jeg kjenner rett og slett at jeg må ta litt fri, sa Stöckl til Nettavisen onsdag.
Med til Tyskland er heller ikke sportssjef Clas Brede Bråthen. Han har sagt opp sin stilling i Skiforbundet, men skal etter planen jobbe ut sesongen. (NTB)