Krüger bekrefter overfor NRK: Har fått korona – igjen

Søndag vant Simen Hegstad Krüger avslutningsetappen i Tour de Ski, og sikret med det andreplass i sammendraget bak Johannes Høsflot Klæbo. Men det kom med en pris. Tirsdag testet Krüger positivt på krona.
– Jeg har fått covid. Det virker som en mild infeksjon, så jeg er ikke veldig bekymret for at dette skal henge i lenge, skriver Krüger i en melding til NRK.
Krüger vant også 20 km fristil i verdenscupen i Davos før jul, og er på papiret en av de aller største favorittene på 15-kilometeren i VM i Planica i slutten av februar. Nå har altså oppkjøringa fått et avbrudd, og 29-åringen vet ikke når han er tilbake i konkurranse.
– Jeg legger en ny plan når jeg er tilbake i full trening, skriver han til NRK, samtidig som han bekrefter at han ikke er i trening nå.
Dette er andre gang Krüger er rammet av covid-19-viruset. Han ble også syk før OL i Beijing sist vinter, og måtte utsette avreisen. Han kom seg likevel til Kina og tok bronse på den reduserte femmila.
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum lar seg heller ikke stresse.
– Han har ikke vært veldig syk og er allerede i bedring. Simen er ganske rå på å komme seg etter sykdom. Han tar det veldig med ro nå, men han skulle uansett ta det med ro etter touren. Nå blir det noen ekstra fridager, sier Nossum til NRK.
NM i neste uke kommer til å gå uten Krüger, men Nossum utelukker ikke at kapasitetsløperen kan være tilbake allerede under verdenscupen i Les Rousses om to uker.
– Men det handler om ikke å stresse, og sånn sett heller begynne å ha fokus mot Planica, sier landslagstreneren.

Les hele artikkelen