Kombinert: Overlegen norsk lagseier i Otepää

Selv uten Jarl Magnus Riiber var det norske kombinertlaget overlegne i langrennet i blandet lagkonkurranse i Otepää.
Til slutt kunne ankermann Jørgen Graabak gå i mål 18 sekunder foran Tyskland på andreplassen.
Det norske laget startet langrennet som nummer to, seks sekunder bak Tyskland. Det forspranget ble spist opp av Jens Lurås Oftebro allerede på den første kilometeren.
Inn mot vekslingen forsøkte Oftebro å kvitte seg med sin tyske konkurrent, men greide ikke gi Ida Marie Hagen et forsprang ut på andrerunden.
Det greide imidlertid Hagen som tok sju sekunder på en halv runde. Hagen fortsatte å dra ifra og kunne sende Gyda Westvold Hansen ut på tredjerunden med et forsprang på 18 sekunder.
Derfra og ut var ledelsen aldri truet. Hansen gikk sedvanlig godt på ski og økte den norske ledelsen med ytterligere fem sekunder inn på sisterunden.
Der kunne Jørgen Graabak kontrollere det hele inn og sikre norsk seier.
Ingen andre var i nærheten av Tyskland og Norge. Østerrike endte som nummer tre, halvannet minutt bak i mål.
Lagkonkurransen gikk uten kombinertkongen Jarl Magnus Riiber. Han er satt ut av parasitt og står over verdenscuphelgen i Estland. Trolig ryker også neste ukes renn i Klingenthal.
Tidligere fredag ble Norge slått av Tyskland med 6,4 poeng i normalbakken. Westvold Hansen gjorde det lengste svevet på 93 meter, men det var Oftebro som hanket inn flest poeng etter et hopp på 92,5 meter.
Det er individuelle konkurranser lørdag (fellesstart med langrenn først) og søndag (normal konkurranse).
(©NTB)

Les hele artikkelen