Knotten hylles etter superrenn: – Ypperste verdensklasse

Les hele artikkelen

Karoline Knotten var en av to store favoritter i sesongåpningen på Sjusjøen, og hun leverte varene da hun vant sprinten.
– Jeg er veldig fornøyd. Det var det jeg håpet på, å gå bra. Jeg knekker litt sammen på slutten. Litt fordi det er uvant å gå på ski og å gå maks. Det er det jeg ville ha nå. Jeg vil ha en god sesong, i ikke ha en god start og slutt, sier Knotten til NRK.
Knotten gjennomførte begge skytingene på 45 sekunder. Synnøve Solemdal var mektig imponert.
– Det er et knallsolid renn. 22 sekunder på liggende skyting og 23 sekunder på stående skyting. Det er ypperste verdensklasse, sier Solemdal.
Det ble fullt hus på liggende og stående skyting, og det var noe konkurrent Ida Lien ikke klarte. Det ble én bom på siste skyting for sistnevnte.
– Jeg er veldig sliten, men jeg er veldig fornøyd, sier Lien.
Hun har slitt med ryggen før sesongstarten, noe som preget henne.
– Det har gjort at jeg ikke fikk gjennomført planen jeg hadde satt. Jeg var nok ekstra spent og nervøs på startstreken, sier hun.
Det var spesielle forhold på Sjusjøen. Med ingen snø hadde det blitt fraktet masse snø fra Lillehammer for å kunne danne en løype for skiskytterne.
I tillegg stod de tre største stjernene Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff over konkurransen. De har alle slitt med å få kroppen klar til sesongstart.