Klubbtopp angrer etter slag mot dommer

Les hele artikkelen

Den tidligere presidenten i den tyrkiske fotballklubben Ankaragücü angrer på at han slo ned en dommer under en kamp, men nekter for å ha kommet med drapstrusler.
Tirsdag møtte Faruk Koca i retten i den tyrkiske hovedstaden Ankara etter angrepet mot en fotballdommer under en i kamp i superligaen før jul.
Koca trakk seg senere fra vervet, og han står nå tiltalt for å ha forvoldt en person forsettlig skade. Han må også svare for å ha truet en tjenestemann, og for å ha brutt en lov om forebygging av vold innen idretten.
Strafferammen er 13 års fengsel.
Det var fotballdommeren Halil Umut Meler som ble slått ned av Koca under kampen mot Rizespor 11. desember. Dommeren ble også sparket av to andre personer da han lå nede på gresset. Han ble sendt til sykehus for behandling av bruddskader og et blått øye.
Meier har også beskyldt Koca for å komme med trusler om å drepe ham under episoden.
Rettssaken varer fram til slutten av februar. Angrepet mot dommeren førte til at det tyrkiske fotballforbundet satte alle fotballkamper på vent i en ukes tid.
Samtidig ble Koca utestengt fra all fotball, og Ankaragücü fikk en bot på nærmere 700.000 korner. Klubben må også spille fem hjemmekamper uten tilskuere til stede.
(©NTB)