Klaveness støtter Infantinos TV-trussel før VM

Les hele artikkelen

Fotballpresident Lise Klaveness stiller seg bak Fifa-president Gianni Infantinos utspill om at de store nasjonene må bla opp for rettighetene til sommerens VM.
– Generelt må jeg si at Infantino og jeg ikke er enige om så mange ting, starter Klaveness når NTB spør henne om Infantinos krav.
Sist uke gikk Infantino ut og sa seg misfornøyd med rettighetsbudene fra de fem største fotballandene i Europa: Storbritannia, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike, ofte referert til som «De fem store».
– For å være helt tydelig. Det er vår moralske og juridiske plikt at vi ikke selger kvinne-VM på billigsalg. Hvis budene ikke bedres, er vi tvunget til å hindre at mesterskapet vises hos «De fem store», sa Fifa-presidenten.
Klaveness støtter at de store kringkasterne settes under press.
– Det er ofte kringkastere stiller krav til klubbene og organisasjonene om at det skal være likhet. Det er ofte saker dere (mediene) kommer med, sier Klaveness.
– Infantino snur det litt tilbake og ber kringkasterne som har stor økonomi, om å investere skikkelig i kvinneproduktet, forteller hun. (NTB)