Kibrab tangerte Ingebrigtsen-rekord: – Megabra

Awet Kibrab tok en sterk 8. plass på femkilometeren i VM i gateløp søndag. Med tiden 13.28 tangerte han Jakob Ingebrigtsens norske rekord på distansen fra 2020.
Den norske langløpslegenden Ingrid Kristiansen er på plass under VM i Riga. Hun er mektig imponert.
– Det synes jeg er veldig bra. Det forteller bare at vi har mange, mange flotte løpere på lange løp nå. Det er megabra, sier hun til NRK.
Det ble en etiopisk kamp om seieren, hvor Hagos Gebrhiwet viste seg som den sterkeste på slutten og vant med tiden 12.59, tre sekunder foran Yomif Kejelcha.
Bak ham var Awet Kibrab blant løperne som fulgte tettest da farten ble skrudd opp underveis. Nordmannen var helt oppe på en femteplass etter tre kilometer, bare tre sekunder bak teten, men fikk det tyngre mot slutten og kom i mål til en åttendeplass.
– Han er ingen redd løper. Jeg liker sånne offensive løpere. Jeg var sånn selv. Han er på god vei, sier Kristiansen om Kibrab.
Magnus Tuv Myhre ble nummer elleve med tiden 13.33.