Jon-Hermann Hegg ble europamester

Les hele artikkelen

Skytteren Jon-Hermann Hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. Etter en jevn kvalifisering, så klinka Hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra Ukraina, Serhiy Kulish. Bronsen gikk til Patrik Jany fra Slovakia.
Hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel mer enn nok til å sikre EM-gullet, til jubel fra skytehallen i Kroatiske Osijek.
– Det var gøy, og veldig varmt, sier Hegg til NRK.
I skytehallen var det minst 30 varmegrader da finalen gikk av stabelen tirsdag.
– Det var kjempevarmt i skytedressen underveis. Jeg måtte tørke svetten fra øyne og øyenbryn underveis, forteller Hegg til NRK.
Men tross varme- og svetteutfordring sikret Hegg seg sitt andre EM-gull i karrieren, og hans fjerde EM-medalje i denne øvelsen på fem år.
– Det var ikke så gøy på slutten kanskje. Det ble mer og mer press, og det siste skuddet var veldig dårlig. Men det holdt, sier europamesteren.
– Det er ikke hver dag man sikrer EM-gull med 8,1?
– Hehe, nei. Det var nå en milepæl det også, sier den sindige sogningen Hegg.
Nå venter flere øvelser i EM de neste dagene, der han og Jeanette Hegg Duestad er blant favorittene på den nye OL-øvelsen blandet lag. Etter det venter verdenscup i München, før årets høydepunkt venter i Paris-OL.
– Dette gir meg selvsagt mye selvtillitt med det som skal skje fremover. Først er det verdenscup i München i starten av juni, men så kommer OL. Det blir spennende, sier Hegg.
Henrik Larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen.
Tidligere på dagen tok det norske laget et suverent EM- med 1772 poeng for lag. På laget skøyt Hegg, Larsen og Ole Martin Halvorsen. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.
OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.