Johansson reddet av sikkerhetsstropp: – Kunne gått ordentlig dårlig

Les hele artikkelen

For første gang på halvannen måned var Robert Johansson tilbake i konkurranse under fredagens Raw Air-åpning i Holmenkollen.
Kvalifiseringen gikk imidlertid ikke som Johansson hadde ønsket, da han ut fra hoppkanten tydelig havnet i store problemer og landet på 90 meter etter et turbulent svev.
– Vi fikk hjertet i halsen der. Hva var det som skjedde?
– Det fikk jeg også. Klipsen falt ut med en gang jeg forlot hoppkanten. Da hang jeg bare i sikkerhetsstroppen, enkelt og greit, sier han til NRK.
I VM i Planica skjedde det noe lignende med Peter Prevc. Da hadde han ikke noen sikkerhetsstropp og endte opp med å falle stygt.
– Du tenker ganske kjapt på det som skjedde med Prevc. Jeg var ganske kjapp til å få spørsmål om jeg hadde sikkerhetsstropp og om det var det som reddet meg. Og det gjorde det. Her ser du vel grunnen til at folk burde hoppe med det, sier Johansson.
– Hva går gjennom hodet ditt når noe slikt skjer?
– Jeg prøver bare å være nok til stede til at jeg klarer å holde balanse. At du ikke får panikk. Stramme opp kroppen og prøve å ha kontroll på hvor skiene vil hen. Det synes jeg at jeg klarte ganske bra, i og med at jeg kom kjørende over fallgrensa. Jeg kan vel ta med litt god kroppskontroll ute av det, i hvert fall, sier Johansson.
Det er ikke påbudt å bruke sikkerhetsstropp. Det mener Johansson at det burde vært.
– Det kunne gått ordentlig dårlig, sier han om fredagens hopp.
Renndirektør Sandro Pertile sier de nå trolig vil foreslå et påbud til neste sesong.
– Dette er et godt eksempel, hvis man sammenligner med Prevc i Planica, på en mulig løsning, sier han.
Kvalifiseringen ble vunnet av polske Dawid Kubacki. Halvor Egner Granerud ble beste nordmann på en femteplass, 6,6 poeng bak Kubacki. Johansson var den eneste av de syv norske hopperne som ikke kvalifiserte seg til helgens renn.