Jæger nær sensasjonell VM-medalje

Henriette Jæger (19) endte på 4. plass på 400 meter i U20-VM i Colombia. Hun forbedret sin norske aldersrekord fra semifinalen fra 52,33 til 52,33 sekunder i finalen.
– Jeg kan ikke være annet enn fornøyd, men det ble jo 4.-plass, da, sier Jæger til NRK og lar det henge litt.
På oppløpet tittet hun mot høyre fra sin bane én med snaut 50 meter igjen. Melkesyren hadde gått til angrep.
– Jeg hadde ingenting å gi de siste 50 meterne, innrømmer Jæger, som to ganger i løpet av mesterskapet senket den norske aldersrekorden på 400 meter.
Storbritannias Yemi Mari John tok gullet på 51,50. Demaris Mutunga (Kenya) tok sølvet på 51,71, mens bronsen ble delt ut til indiske Rupal etter å ha prestert 51,85.
Det norske stortalentet slet med skadeproblemer gjennom hele vinteren, og var usikker på om hun kom til å dra til VM i Cali for én måned siden. Jæger trives best som mangekjemper. Men på grunn av plagene har hun ikke gått en eneste syvkamp i 2022.
Og til tross for de lovende resultatene på 400 meter, har hun fortsatt planer om å satse på flere øvelser:
– Jeg har merket mer og mer hvor mye mangekjemper jeg er enn 400 meter-løper, men på den annen side så er det et helt annet mønster å løpe en 400 meter enn å gå en mangekamp. Jeg har lært mye av hvordan man spisser formen og seriøsiteten rundt et mesterskap, sier Jæger.
Nå håper hun det blir mulig å fullføre en syvkamp før sesongslutt. Men før den tid drar hun til München for å delta i EM. Den sterke løpingen i Colombia har gitt henne en plass i troppen til stafettlaget på 4×400 meter i München.
PS! Amalie Iuels norske rekord på 400 meter er 51,64.

Les hele artikkelen