Iuel med på VM-laget i stafett

Les hele artikkelen

Norge skal for første gang delta i VM i stafett, og reiser til Bahamas med en tropp på seks kvinner. Hovedmålet er å kvalifisere seg til OL.
– Vi har aldri hatt stafettlag i OL tidligere. Det vil være en milepæl for kvinnelig friidrett å kvalifisere et stafettlag, sier sportssjef Erlend Slokvik til NRK.
Slokvik bekrefter den norske deltakelsen overfor NRK, og ramser opp følgende seks navn til 4×400 meter:
Josefine Tomine Eriksen (Sem IF), Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (IK Tjalve), Amalie Hammild Iuel (IK Tjalve), Henriette Jæger (Aremark IF), Linn Oppegaard (Moss IL) og Elisabeth Slettum (Idrettslaget Skjalg).
– De gleder seg veldig og er optimistiske. De føler at dette er en god mulighet de har fått, og de er spente, sier Slokvik.
Det er totalt 16 lag som kvalifiserer seg til 4×400 meter under sommerens OL i Paris, og hele 14 av disse blir kvalifisert under stafett-VM på Bahamas.
– Det er her det er mulig å kvalifisere seg. De to siste plassene deles ut til de to beste tidene ellers, og det ser ut som kan bli ganske krevende. Vi mener at dette er den største sjansen til å kvalifisere seg, sier Slokvik.
– Vi reiser fordi vi mener det er en realistisk mulighet til å klare det. Da må vi helt sikkert sette norsk rekord. Det mener vi at vi er gode nok til, fortsetter Slokvik.
Den norske rekorden er på 3.28,58, satt av Ertzgaard, Slettum, Line Kloster og Iuel under Bislett Games i 2022.
Stafett-VM i den bahamanske hovedstaden Nassau arrangeres går av stabelen 4. og 5. mai.