Italiensk landslagsspiller dømt til fem års fengsel for kampfiksing

Armando Izzo, midtstopper i Serie A-laget Monza med tre landskamper for Italia på merittlista, er dømt til fem års fengsel for kampfiksing.
Han ble dømt for å ha hjulpet mafiaen i Napoli å fikse en kamp for ni år siden. 31-åringen sa umiddelbart at han vil anke dommen.
– Jeg er veldig skuffet. Jeg ble frikjent for å ha fikset en kamp 25. mai 2014, men dømt for å ha fikset kampen 17. mai, en kamp jeg ikke engang spilte. Jeg vil lese begrunnelsen med mine forsvarere, og vi vil anke, sa han ifølge Gazzetta dello Sport.
Izzo møtte i retten i Napoli tiltalt for å ha hjulpet til å fikse en kamp i Serie B mellom Modena og hans daværende klubb Avellino. Han ble funnet skyldig i deltakelse i organisert kriminalitet og sportsbedrageri.
Izzos fetter Umberto Accurso, som antas å være medlem av mafiaen, ble dømt til 18 måneders fengsel. Det ble også en annen person som var tiltalt for medvirkning.
Monza, som eies av tidligere statsminister Silvio Berlusconi, støtter Izzo og sier i en uttalelse at klubben tror på hans uskyld.
(©NTB)

Les hele artikkelen