Ishockeykvinnene tok sin første seier i VM

En strålende tredjeperiode ga de norske hockeykvinnene en solid 4-2-seier over Slovakia i VM i Kina onsdag.
Etter å ha innledet mesterskapet med tap mot Østerrike og vertsnasjonen Kina, var onsdagens seier svært kjærkommen for det norske laget.
Kampen mot Slovakia startet med en tidlig norsk ledelse. 59 sekunder gjensto av første periode da Thea Jørgensen satte inn 1-0 på pasning fra Marthe Brunvold og Andrea Dalen.
I midtperioden slo slovakene tilbake med to scoringer. Først utlignet Simone Bednarik, og deretter fikset Tatiana Korenkova 2-1-ledelse.
Dermed hadde det norske laget satt seg i en vrien posisjon foran siste periode. Den vanskelige oppgaven ble imidlertid løst nærmest til perfeksjon.
Drøye fire minutter var spilt da Emilie Kruse skapte balanse i regnskapet, og kun halvminuttet etter utligningen var Norge tilbake i føringen. Scoringen var signert Mathea Fischer.
43 sekunder før slutt la Josefine Biseth Engmann på til 4-2. (NTB)