IOC-president Bach «angriper» ukrainske myndigheter: – Virkelig vanskelig å forstå

– Ukrainske utøvere blir sanksjonert av sine egne myndigheter, for krigen som ble startet av russiske og belarusiske myndigheter, sa IOC-president Thomas Bach på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.
Bach hadde nettopp gjentatt Den internasjonale olympiske komité (IOC) sitt synspunkt på krigen mellom Russland og Ukraina. Nemlig at IOC har en plikt til å støtte alle utøvere, uten diskriminering.
Dermed hyllet han arrangørene av VM i Judo og Taekwondo der russiske utøvere fikk delta som nøytrale utøvere, men stilte spørsmål ved hvorfor ingen ukrainske utøvere deltok.
– Hvorfor? Fordi de ikke fikk lov til å delta, på grunn av instruksjonen fra sportsdepartementet i Ukraina, sa Bach og fortsatte:
– Det er virkelig vanskelig å forstå hvorfor ukrainske myndigheter fratar ukrainske utøvere deres sjanse til å kvalifisere seg til OL i 2024 og gjøre det ukrainske folket stolt.
Bach avsluttet innlegget sitt med å gjenta at en avgjørelse om russisk og belarusisk deltagelse i OL i 2024 vil bli tatt av IOC på et passende tidspunkt.

Les hele artikkelen