Innbitt Rubiales går til nytt angrep: – Jeg vil fortsette å forsvare meg

Les hele artikkelen

Den hardt pressede spanske fotballpresidenten Luis Rubiales sendte fredag ut et nytt forsvarsskrift der han angriper regjeringen og takker sine støttespillere.
Rubiales har vært i hardt vær etter at han kysset landslagsprofilen Jennifer Hermoso på munnen etter VM-finalen i Australia nylig. Den spanske regjeringen er blant dem som har rettet krass kritikk mot fotballtoppen.
Fredag ble det kjent at voldgiftsretten i spansk idrett innleder etterforskning mot Rubiales. Det skjer etter at regjeringen har levert inn en begjæring om dette via det spanske idrettsrådet.
Samtidig trykker storaviser som Marca og El Mundo en fersk uttalelse Rubiales skal ha formidlet i sakens anledning.
Der vedgår han at han i forbindelse med VM-finalen gjorde noen «åpenbare feil» og at oppførselen hans ikke var eksemplarisk.
Samtidig går han blant annet til angrep på det han oppfatter som utidig politisk innblanding, samtidig som han takker for støtten.
«Jeg er spesielt opptatt av at noen av dem som skal forsvare og bidra til å garantere rettssikkerheten i landet vårt, insisterer på å være med og presse meg, i stedet for å la rettferdigheten gå sin gang og holde seg i bakgrunnen», skriver Rubiales.
«Gjennom denne perioden har jeg vært offer for en politisk og mediemessig lynsjing uten sidestykke, som jeg har holdt meg selv i utkanten av. Ikke bare nasjonalt, men globalt», legger han til.
Han er videre klar på at kampviljen er stor.
«Jeg vil fortsette å forsvare meg for å få fram sannheten. Jeg ønsker å sende en melding til alle gode mennesker i landet vårt og utenfor våre grenser, inkludert de kvinnene som virkelig har blitt angrepet og som har min fulle støtte og forståelse: dette handler ikke om kjønn, det er sannheten», skriver Rubiales. (NTB)