Ilic-dobbel og Hagen-perle sikret viktig Vålerenga-seier

Vålerenga kunne endelig slippe jubelen løs igjen på hjemmebane da Aalesund ble slått 3-1 i Eliteserien søndag.
Dermed sikret Oslo-klubben sin første seier på eget gress i ligaen siden 3-0-triumfen over HamKam 16. mai. De neste sju kampene i hovedstaden endte i fem tap og to uavgjort.
Søndagens trepoenger tar også Vålerenga opp på trygg grunn på eliteserietabellen. Blåtrøyene klatrer til 12.-plass med 21 poeng etter like mange serierunder.
Vålerenga fikk imidlertid en marerittstat på kampen da Aalesunds Isaac Atanga snappet opp ballen fra Eneo Bitri, og sendte den rett til Isaac Atanga, som enkelt kunne tuppe den i mål.
Gjestene fikk riktignok bare følt på ledelsen i fire minutter før Andrej Ilic headet inn utligningen på et innlegg fra Mohamed Ofkir. Det var serberens første mål for hovedstadsklubben.
Etter hvilen løsnet det virkelig for Vålerenga da Elias Hagen fikk fulltreff fra om lag 25 meter og sendte vertene opp i ledelsen.
– Dette er av den viktige sorten. Når Vålerenga trenger det som mest, tar han saken i egne hender. Det er et prosjektil, kommenterte Endre Olav Osnes på TV 2.
Og bare fire minutter senere ble vondt til verre for Aalesund, da Ilic nikket inn sitt andre mål for dagen på et nydelig innlegg fra Magnus Riisnæs.