Idrettsstyret gir ansatt unnskyldning etter «belastende» varslingssak

Les hele artikkelen

Styret i Norges idrettsforbund retter en offentlig unnskyldning til den ansatte som er sykmeldt som følge av den mye omtalte varslingssaken.
Idrettsstyret meldte i slutten av mars av varslingssaken var avsluttet, men den siste tiden har den likevel fått oppmerksomhet. Da idrettspresidenten og resten av toppledelsen i Norges idrettsforbund møtte pressen torsdag, ble den igjen et tema.
NIF innser at de involverte partene har vært utsatt for en stor belastning, blant annet som følge av oppmerksomheten saken har fått i mediene.
– Jeg vil på vegne av idrettsstyret rette en unnskyldning til varsler for den belastningen vedkommende er påført i denne sammenhengen, sa visepresident Sørensen.
Hun la videre til at styret i NIF anerkjenner at varsleren lojalt har oppfylt sine arbeidsoppgaver mens saken har pågått. Visepresidenten avviste deretter at vedkommende har vært involvert i behandlingen av sin egen sak internt.
Sørensen opplyste at varsleren i øyeblikket er sykmeldt på ubestemt tid.
Personen som varselet var rettet mot, vil NIF gå i dialog med i tiden som kommer.
– Vi har hatt dialog med varsler og diskutert prosessen som har vært og veien videre. Når det gjelder omvarslede, har vi invitert til et møte og avventer nærmere kommunikasjon med ham, sa Sørensen.
På spørsmål om også omvarslede vil få en beklagelse, lød svaret:
– Vi har forståelse for den belastningen også omvarslede har hatt i denne saken. (NTB)