Idrettspresident Al-Samarai om Lubna Jaffery: – Vi har en felles forståelse

Lubna Jaffery ble onsdag presentert som regjeringens nye Kultur- og likestillingsminister. Det gleder idrettspresident Zaineb Al-Samarai, som sender sine gratulasjoner på vegne av norsk idrett.
– Jeg er sikker på at Lubna Jaffery deler vår ambisjon om at alle skal ha mulighet til å oppleve idrettsglede, og vi gleder oss til å få til dette sammen, sier idrettspresident Zaineb Al-Samarai i en uttalelse.
– For norsk idrett er jeg sikker på at det er en fordel at Jaffery har kjent på hvor viktig frivilligheten og idretten er. Det gjør at vi har felles forståelse av flere av de utfordringene idretten står ovenfor, sier Al-Samarai videre.
Jaffery ble, sammen med statsminister Jonas Gahr Støre, tatt imot med applaus, blomster og mange gode klemmer på Slottplassen onsdag formiddag.
43 år gamle Jaffery er tidligere arbeidsbyråd i Bergen, hvor hun også var fungerende byrådsleder. Hun har også vært statssekretær i Kulturdepartementet fra 2009–2012.
På en pressekonferanse sier statsminister Støre med spøkefullt at det trekker litt ned at Jaffery er Brann-supporter, men at det viktigste er Jafferys fokus på inkludering.
– Du har erfart hvor idretten er i oppveksten, og det viktigste er at du brenner for at idretten er et sted for alle og at terskelen inn må være lav, sier Støre om Jaffery, som har rødt belte i taekwondo.

Les hele artikkelen