I tårer etter marerittstafett

Les hele artikkelen

Norge hadde to seire og en andreplass på sesongens tre første stafetter, men i Ruhpolding onsdag gikk det tidlig galt.
Marit Ishol Skogan startet på perfekt vis, og ledet Norge an inn til andre skyting, men på stående ble det hele to strafferunder. Dermed vekslet Norge og Karoline Knotten helt nede på en 16.-plass, så mye som 1.36 bak Sverige.
– Det er en marerittfølelse man får, kommenterte Jann Post.
– Det er kanskje den verste følelsen jeg har hatt, sier Skogan i tårer til NRK.
– Hva tenke du på da det skjedde?
– At jeg hadde ødelagt, for alle.
Karoline Knotten måtte bruke ett ekstraskudd på liggende, og var feilfri på stående, men avanserte bare to plasser og tapte tid. Juni Arnekleiv gikk med det ut på en 13.-plass, 1.47 bak.
– Det skal et mirakel til for å få Norge på pallen nå, mente Torgeir Bjørn.
Arnekleiv måtte også bruke to ekstraskudd og tapte overraskende mye tid i løypa. Da hadde Ingrid Landmark Tandrevold 2.53 å ta igjen opp til Tyskland, Sverige og Frankrike.
– Det er ingenting som er vondere enn å få to runder på en stafett, så vi skal trøste henne så godt vi kan, sier Arnekleiv om lagvenninnen.
– Jeg har vært i strafferunde mange ganger selv, og det er den verste følelsen i hele verden, men det går over. Man får heldigvis flere sjanser og vi har lyst til å prestere enda bedre neste gang, forteller Tandrevold, som selv skjøt 10 treff.
Frankrike vant foran Sverige, med Tyskland på tredjeplass. Norge ble nummer 10, så mye som tre minutter og 16 sekunder bak.